Dorp denkt mee over inrichting speelplaats school

Print
Dorp denkt mee over inrichting speelplaats school

De speelplaats van de OBS Berg. Afbeelding: De Limburger

Berg en Terblijt -

De Openbare Basisschool Berg heeft de inwoners van Berg en Terblijt gevraagd om mee te denken over de inrichting van de speelplaats.

De school wordt helemaal vernieuwd. De gemeente Valkenburg heeft extra geld uitgetrokken om het gebouw energieneutraal te maken. Bij die verbouwing krijgt ook het schoolplein een facelift. Bestuur en directie hebben het kernoverleg uitgenodigd om daar ideeën voor aan te leveren.

Het is de bedoeling dat de speelplaats buiten schooltijd een openbare functie krijgt. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een dorpsplein of een wandelparkje voor de bewoners van zorgcentrum Fonterhof aan de overkant van de straat.