Rijkste Limburger Henk Stienstra (78) overleden

Print
Rijkste Limburger Henk Stienstra (78) overleden

Henk Stienstra.

Heerlen / Hoensbroek -

Vastgoedmagnaat Henk Stienstra, de rijkste man van Limburg, is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van zijn vastgoedimperium, voormalige makelaardij Stienstra.

Stienstra staat al jaren als rijkste Limburger genoteerd in de Quote 500, de lijst met de 500 rijkste Nederlanders. Hij vergaarde zijn vermogen aanvankelijk met vastgoed en breidde het vervolgens uit met zijn beleggingsmaatschappij Mercurius.

Stienstra wordt gekenschetst als een hardwerkende bourgondiër, die houdt van Davidoff-sigaren en die de pers mijdt. Er bestaan geen interviews en amper foto’s van hem. Henk Stienstra was jarenlang een trouwe sponsor van Roda JC.

Lees ook: ‘Stienstra stond altijd klaar om Roda te helpen’

Als telg van Friese ouders groeide Stienstra op in Heerlen. Vanuit de stad vergaarde hij zijn fortuin in de vastgoedhandel, vooral leunend op een bijzonder goed zakeninstinct en, naar eigen zeggen, ‘geluk’.

Vanaf 1998 was zijn bedrijf drie jaar lang hoofdsponsor van Roda JC, maar dat deed Stienstra niet uit liefde voor het voetbalspel, aldus voormalig voorzitter Servé Kuijer. „Henk zag toegevoegde waarde in binding met de regio en stapte daarom in 1998 in als hoofdsponsor en nam een skybox. Dat heeft hem zeker 5 miljoen gulden gekost. Ik ken oprecht geen gullere gever dan hij”, aldus de voorzitter in Quote.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu