Caravans mogen niet meer over de steile Bergweg in Gulpen

Print
Caravans mogen niet meer over de steile Bergweg in Gulpen

De smalle en steile Bergweg: afgesloten voor caravans. Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De smalle en steile Bergweg van Partij naar het plateau van de Gulperberg wordt afgesloten voor auto’s met caravans en andere aanhangers. Zij moeten straks omrijden via de Landsraderweg bij het zwembad.

Navigatieapparaten sturen toeristen die naar de camping op de Gulperberg moeten via de kortste route en dat is vaak de Bergweg. Met een stijging van 14 procent is die helling voor kleinere auto’s echter vaak te steil. „En keren kan daar niet”, constateert burgemeester Nicole Ramaekers. „Dus zit er niets anders op dan achteruit weer naar beneden. Dat is gevaarlijk.”

Afsluiten

De raad heeft eerder gevraagd om de Bergweg helemaal af te sluiten voor auto’s. Dat gaat het collega vooralsnog een stap te ver. „In dat geval zouden we eerst de andere wegen naar en op de Gulperberg moeten aanpassen”, zegt Ramaekers. „Dat is op korte termijn niet te realiseren.”

Met het afsluiten van de Bergweg voor auto’s met een aanhanger denkt het college een voorlopig compromis te hebben gevonden. De helling blijft wel open voor zwaar landbouwverkeer met aanhangers.

Caravans mogen niet meer over de steile Bergweg in Gulpen
De Bergweg, gezien vanuit de richting Partij. Foto: De Limburger