Nieuw plan oud bankgebouw in Arcen: alleen vijf woonstudio’s

Print
Nieuw plan oud bankgebouw in Arcen: alleen vijf woonstudio’s

In het pand aan het Burgemeester Gubbelsplein was voorheen de Rabobank gevestigd. Nu is alleen de pinautomaat nog over. Afbeelding: Stefan Koopmans

Arcen -

De eigenaar van de voormalige Rabobank in Arcen wil in dat gebouw vijf woonstudio’s realiseren. Eerder lag er ook een plan voor negen studio’s met begeleid wonen. Dat werd in april afgewezen door de gemeente Venlo

Daphne van Straaten, eigenaar van het gebouw aan het Burgemeester Gubbelsplein, zegt in een reactie dat de nieuwe aanvraag in overleg met de gemeente tot stand is gekomen. De aanvraag voor een vergunning is half juni ingediend. Gevraagd naar een toelichting op haar plannen, verwijst ze naar de gemeente.

De Rabobank vertrok in 2008 uit Arcen. Het gebouw kwam daarna in handen van de gemeente Venlo. Het pand werd eind februari voor 240.000 euro verkocht aan Van Straaten. De nieuwe eigenaar was eigenlijk van plan naast vijf woonstudio’s ook negen appartementen te realiseren voor begeleid wonen. In alle studio’s zouden cliënten van Cedere Zorg worden ondergebracht.

De gemeente wees de aanvraag af, omdat het initiatief niet binnen het bestemmingsplan zou passen. Ook moest de aanvrager voor een nieuwe invulling van het pand zorgen door voldoende afstemming met de buurt en voldoende draagvlak in Arcen.

De pinautomaat in het voormalige Rabobank-gebouw verdwijnt. De gemeente heeft toestemming verleend voor plaatsing van een pincontainer op de hoek van de straten Wal en Op de Hor.