Zuid-Limburgs Federatiefeest wordt in 2020 in Schimmert gehouden

Print
Zuid-Limburgs Federatiefeest wordt in 2020 in Schimmert gehouden

Schutters van Puth bezig met de voorbereidingen voor het ZLF. Afbeelding: Annemiek Mommers

Schimmert / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Maastricht / Itteren -

Schutterij Sint Sebastianus uit Schimmert neemt volgend jaar de organisatie van het Zuid-Limburgse Federatiefeest over.

Eigenlijk zou het Federatiefeest op 19 juli 2020 in Eys gehouden worden. De plaatselijke schutterij bedankte echter voor de eer: de organisatie van het op één na grootste schuttersfeest zou een te grote financiële aanslag op het budget van de vereniging zijn.

Lees ook:Schutterij Eys past voor de organisatie van het Federatiefeest

Sint Sebastianus uit Schimmert maakte het nieuws donderdag zelf bekend op zijn Facebookpagina. ‘We hebben er zin in, we gaan ervoor om volgend jaar een schitterend ZLF neer te kunnen zetten.’ Volgens voorzitter Peter Berben van de Zuid-Limburgse Schuttersfederatie hadden zich na de afmelding van Eys meerdere kandidaten gemeld.

Uitslag

„We hebben even de uitslag van het Oud-Limburgs Schuttersfeest afgewacht. We willen voorkomen dat het OLS en het Federatiefeest te kort bij elkaar gehouden worden. Als Spaubeek bijvoorbeeld had gewonnen, was Schimmert afgevallen.” Het OLS werd uiteindelijk gewonnen door Sint Willibrordus uit Meijel.

Puth

Het Federatiefeest wordt traditioneel twee weken na het Oud Limburgs Schuttersfeest gehouden en wordt bij toerbeurt georganiseerd door één van de aangesloten verenigingen. Het komt wel vaker voor dat een schutterij bedankt voor de eer, maar niet in een zo laat stadium. Leden van Sint Sebastianus wonen donderdagavond ter voorbereiding op volgend jaar alvast de keuring bij in Puth, waar komende zondag het Zuid-Limburgs Federatiefeest wordt gehouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen