Beweegcoaches langer aan de slag in Bergen

Print
Beweegcoaches langer aan de slag in Bergen

Afbeelding: Getty Images

Nieuw-Bergen -

De inzet van beweegcoaches zet inwoners van Bergen aan tot blijvend meer bewegen en sporten. Om die reden wil de gemeente het project Bergen Beweegt Natuurlijk zeker tot 2024 doorzetten. De kosten daarvoor worden momenteel op een rij gezet.

De gemeente hoopt met het verlengen van het project nog meer mensen in aanraking te laten komen met sport en spel, maar wil ook meer bruggen slaan met zorg- en welzijnsorganisaties. Zo kan er meer werk gemaakt worden van het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen die zorg nodig hebben. Verder kunnen zij door nauwer contact met huisartsen en consulenten ook sneller en beter geholpen worden.

Scholen

Ook moeten de beweegcoaches meer gaan samenwerken met scholen. Door diverse wisselingen van directeuren bij de basisscholen in Bergen is er geen duidelijke visie op het bewegingsonderwijs. De scholen zeggen daar aan te willen werken. De beweegcoaches zouden daar een bijdrage aan kunnen leveren. Bij oudere jeugd zouden de jeugdcoaches moeten kijken naar de wensen die leven in die groep. De jongeren moeten vervolgens zelf aan de slag om ‘hun initiatief’ op te tuigen.

Sportschool

In het kader van het project Bergen Beweegt Natuurlijk wordt ook bezien hoe verenigingen zichzelf toekomstbestendig kunnen maken. Ook hier kunnen volgens de gemeente Bergen nog stappen gezet worden. Zo wordt er nu nadrukkelijker gekeken naar de toekomst van sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen, waar verenigingen meer en beter kunnen gaan samenwerken. Vanuit verenigingen wordt er naar aanleiding van het gemeentelijk beweegproject zelf al gekeken naar een sociale sportschool voor mensen met een beperking.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →