Video: Aanhangers Trump over vrouwelijk Congreslid: ‘Stuur haar terug’

Print

“Stuur ze terug!”: Trump-fans steunen president met racistische leuze. Video: De Limburger

De Amerikaanse president Donald Trump is niet van plan om zich te verontschuldigen tegenover de vier vrouwelijke - Amerikaanse - Congresleden die van hem ‘terug moeten naar hun eigen, van misdaad doordrongen land’. Tijdens een rally schreeuwden zijn aanhangers woensdag (lokale tijd) ‘Stuur haar terug!’ over één van de vrouwen.

De vier Congresleden, allemaal vrouwen van kleur, zijn Amerikaans staatsburger. Ilhan Omar, die Minnesota vertegenwoordigt in het Huis van Afgevaardigden sinds eerder dit jaar, kwam op haar twaalfde vanuit Somalië naar de VS. Zij moet van de aanhangers van Trump worden teruggestuurd, blijkt uit beelden van de bijeenkomst waar de president het publiek aanmoedigde.

Trump heeft hard de aanval geopend op de vier vrouwen, waaronder ook de zeer populaire Alexandria Ocasio-Cortez uit New York, omdat zij volgens hem symbool staan voor een socialistische, uiterst linkse koers binnen de Democratische partij waar hij niets mee op heeft.

Spreekkoren tijdens de rally’s van Trump zijn niet nieuw; tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 riep Trump zijn aanhangers regelmatig op om ‘Lock her up!’ (sluit haar op) te roepen over zijn tegenstander in de race, Democraat Hillary Clinton.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen