Twee vergunningen: hoe controleer je aantal gasten op terras bij Grand Hotel Valies in Roermond?

Print
Twee vergunningen: hoe controleer je aantal gasten op terras bij Grand Hotel Valies in Roermond?

Het terras bij Grand Hotel Valies - op de foto nog niet in bedrijf - mag slechts vijftig zitplekken bevatten. Afbeelding: Jeroen Kuit

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Hoe controleer je het aantal gasten op het terras bij Grand Hotel Valies in Roermond als zowel de hoteleigenaar als de exploitant van het restaurant een terrasvergunning heeft?

De commissie beroep- en bezwaarschriften, die zich deze week over het protest van omwonenden tegen de terrasvergunningen boog, zette vraagtekens bij het feit dat de gemeente voor één en hetzelfde terras twee vergunningen heeft afgegeven. Een unicum in Roermond, moest de juriste van de gemeente erkennen. Zowel de eigenaar van Grand Hotel Valies als de exploitant van het in het hotel gesitueerde Aziatisch restaurant Room 88 heeft een vergunning.

Limiet

Als er restaurant- én hotelgasten kunnen zitten, hoe weet je dan wie van de twee vergunninghouders over de schreef gaat als het meer dan vijftig personen zijn, wilde de commissie weten. Dat aantal is het maximum dat de gemeente aan de terrasvergunning heeft verbonden. De limiet is gesteld, omdat hoteleigenaar Victor Adams het terras groter heeft gemaakt dan was vergund. De gemeente heeft dat niet teruggedraaid, onder de voorwaarde dat slechts 130 vierkante meter van de 250 wordt gebruikt.

De opmerking van de advocaat van beide vergunninghouders dat er maar vijftig zitplaatsen zijn, was voor de commissie geen geruststelling. „Ik kan me voorstellen dat er ook mensen op het terras staan”, aldus een commissielid.

Geluidsoverlast

De omwonenden hebben bezwaar aangetekend, omdat ze vooral geluidsoverlast vrezen. Twee van hen zitten met hun tuin aan de andere kant van de Roer pal tegenover het terras. Volgens de vergunningvoorschriften mag het terras van twaalf uur ’s middags tot middernacht in bedrijf zijn. Er mag geen muziek ten gehore worden gebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen