Voetbal International verkocht, personeel is woedend

Print
Voetbal International verkocht, personeel is woedend

Een VI uit het verleden (1989).

Het personeel van Voetbal International overweegt juridische stappen tegen de directie van WPG. De uitgever maakte donderdag de verkoop van het blad bekend aan Digital Enterprises (DE), een techbedrijf dat Voetbalprimeur.nl als uithangbord heeft.

Het personeel van het toonaangevende blad vreest de ondergang van het tijdschrift, omdat DE in hun ogen geen affiniteit en ervaring heeft met het uitgeven van bladen. Eerder dit jaar hebben de redactieraad, de ondernemingsraad en het managementteam, dat nu nog alleen bestaat uit de hoofdredactie, zich uitgesproken tegen DE. Daarnaast zou WPG niet de juiste procedure hebben gevolgd.

De redactieraad heeft een advocaat in de arm genomen om de verkoop nietig te verklaren. Ze stellen ‘niet aangelijnd’ te zijn in het proces van de verkoop wat volgens de redactiestatuten wel had gemoeten. De redactie schoof in april van dit jaar zelf tevergeefs een andere partij naar voren: Doorakkeren BV, een joint venture van bekende uitgevers Als Derk Haank, Cor Jan Willig (New Skool), Luc van Os (Hearst) en Martin Mos.

‘Print blijft het fundament’

In tegenstelling tot wat mensen op de werkvloer bij VI zeggen, stelt algemeen directeur van WPG Patrick Swart op de site van Adformatie: ,,De afgelopen maanden is er voortdurend overleg geweest met de het team van VI en deze overeenkomst doet recht aan hun wensen. Digital Enterprises geeft ijzersterke jarenlange garanties aan alle werknemers en wil hard vooruit met het blad.’’

Ook Pascal Batelaan, CEO van Digital Enterprises, is positief: ,,In onze optiek blijft print het fundament van VI. Voetbalnieuws blijft altijd populair. Online én betaalde content groeien. Wij willen het blad nog beter de weg laten vinden in die digitale wereld en meer voetbalfans bereiken op eigentijdse, slimme en leuke manieren.’’