Reddingspoging van kat op schoorsteen leidt naar huis vol niet goed verzorgde dieren

Print
Reddingspoging van kat op schoorsteen leidt naar huis vol niet goed verzorgde dieren

Medewerkers van brandweer en dierenambulance zijn druk met meerdere huisdieren in en buiten een woning aan de Korte Sint Janslaan in Sambeek. Afbeelding: SK-Media

Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

De brandweer is donderdag rond het middaguur druk geweest met een kat op hoogte. Het dier zat op de schoorsteen van een huis aan de Korte Sint Janslaan in Sambeek en durfde niet meer naar beneden.

Een eerste reddingspoging met een hoogwerker mislukte echter, omdat het dier de schoorsteen van de buren invluchtte. Daardoor lukte het niet meer om met de hoogwerker bij de kat te komen.

Het dier is uiteindelijk via de woning van de buren door de brandweer en een medewerker van de dierenambulance uit de schoorsteen gehaald.

Zorg

Omdat er volgens buurtbewoners meerdere huisdieren in de woning aanwezig zijn, terwijl de bewoners op vakantie zijn, en er bovendien geen water voor de dieren aanwezig is, zijn de gemeente en handhaving ingeschakeld. In samenwerking met de dierenambulance wordt voor de dieren gezorgd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen