Kanjer Martijn uit Posterholt doneert aan stichting Haarwensen

Print
Kanjer Martijn uit Posterholt doneert aan stichting Haarwensen

Een trotse Martijn toont de vlecht die hij heeft gedoneerd aan de stichting Haarwensen. Afbeelding: eigen foto

Posterholt -

De 12-jarige Martijn uit Posterholt mag zich een echte kanjer noemen. Hij doneerde onlangs een flink deel van zijn lange haren aan de stichting Haarwensen. Deze in 2007 opgerichte organisatie maakt haarwerken voor jonge kankerpatiëntjes.

Martijn weet uit eigen ervaring hoe het is om je haren te verliezen. Op vierjarige leeftijd kreeg hij zelf voor de eerste keer kanker. Twee jaar later volgde een recidief. Toen hij met de chemo en de bestralingen klaar was, en dus weer kaal, besloot hij dat hij zijn haren wilde gaan sparen om deze te kunnen doneren aan de stichting Haarwensen. Voor kinderen die - net als hij zelf - geconfronteerd worden met de verschrikkelijke ziekte.

Door zijn behandelingen had Martijn veel last van haarpijn, maar hij zette door. Onlangs doneerde hij trots een mooie vlecht van enkele tientallen centimeters aan de stichting. Omdat het toch wel eng was om naar helemaal kort te gaan, is het haar bovenop langer gelaten, zodat deze topper er een mooie knot van kan maken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen