Van grootste zeepbel tot watermuziekinstrumenten

Print
Van grootste zeepbel tot watermuziekinstrumenten

Zeepbellen blazen spreekt tot de verbeelding. Afbeelding: ING Image

Kerkrade / Eygelshoven -

Tijdens de zomermaanden zorgt Continium discovery center in Kerkrade voor verkoeling met extra wateractiviteiten. Van het componeren van een H2Orkest met water muziekinstrumenten tot Summer Science waarbij bezoekers een eigen waterracket bouwen en lanceren en experimenteren met het maken van de grootste zeepbel ooit. Dit laatste is dagelijks van 12.30 tot 14.30 uur op het binnenplein.

Deelnemers proberen uit hoe geluid komt uit een waterorgel, welke melodieën ontstaan met de watertrommels en hoe een gong en aluminium buizen onder water klinken. Een 15-tal plastic tobbes gevuld met water en buizen zorgen deze zomer voor heel wat waterpret en muziek op het binnenplein van Continium. Grotere groepen kunnen een band of orkest vormen. Dit is dagelijks op het binnenplein van Continium, van 10.00 tot 17.00 uur.

Flitspapier

Tijdens de CSI workshop wordt het mysterie rondom het verdwenen flitspapier opgelost, zodat de ‘dader’ kan worden gevonden. Er kan geprobeerd worden om de waarheid te achterhalen met technieken die echte forensisch onderzoekers ook gebruiken. Eigen vingerafdrukken kunnen worden geanalyseerd en een afdruk maken van het eigen gebit behoort ook tot de mogelijkheden. Deelname aan de workshop kan tot en met 18 augustus dagelijks om 15.00 uur. Van 19 augustus tot en met 1 september kunnen belangstellenden nog terecht op woensdag, vrijdag en in het weekend. Tickets zijn verkrijgbaar in de online ticketshop van Continium of aan de kassa.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen