Venray eerste partner van Meld Misdaad Anoniem in Noord-Limburg

Print
Venray eerste partner van Meld Misdaad Anoniem in Noord-Limburg

Marc Janssen, manager Communicatie van Meld Misdaad Anoniem, en burgemeester Hans Gilissen ondertekenden de overeenkomst tussen de gemeente Venray en Meld Misdaad Anoniem. Afbeelding: Gemeente Venray

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De gemeente Venray wordt partner van Meld Misdaad Anoniem (M.). Woensdag 17 juli tekenden burgemeester Hans Gilissen en Marc Janssen, vertegenwoordiger van Meld Misdaad Anoniem, de overeenkomst voor de samenwerking.

Venray krijgt hierdoor toegang tot de anonieme meldingen die binnenkomen via M. Hiermee wordt de informatiepositie op het gebied van bestrijding van ondermijnende criminaliteit versterkt. Ook kunnen bijvoorbeeld uitkerings- en woonfraude effectiever aangepakt worden. Venray is de eerste Noord-Limburgse gemeente die M-partner wordt.

Meld Misdaad Anoniem, ook bekend als M., is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Meld Misdaad Anoniem bestaat sinds 2002. Er zijn in ons land 40 gemeenten bij M. aangesloten. Venray is de eerste gemeente in Noord-Limburg en de vijfde in de provincie die zich aansluit.

De anonimiteit van de melder staat bij Meld Misdaad Anoniem centraal. De medewerkers van M. filteren de gedane meldingen. Een melding die de anonimiteit van de tipgever in gevaar zou kunnen brengen, wordt niet doorgegeven of eerst verder geanonimiseerd. Op het moment dat een melding door M. in het systeem wordt gezet, ontvangen de geautoriseerde personen bij de politie en de gemeente een berichtje. Zij kunnen dan inloggen in het beveiligde systeem om de anonieme melding in te zien.

Wie het vermoeden heeft dat iets niet in de haak is, kan dat zoals gebruikelijk melden bij de politie of de gemeente. Wie anoniem wil blijven kan gebruikmaken van het anoniem melden via M. M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Online melden is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk.

Komende tijd zetten M. en de gemeente Venray een op maat gemaakte campagne op om de bereidheid om anoniem criminaliteit en misstanden te melden te verhogen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen