Orgelconcert met Franse musici in Echter Landricuskerk

Print
Orgelconcert met Franse musici in Echter Landricuskerk

Organist Yves Rechsteiner en percussionist Henri-Charles Caget. Afbeelding: Orgelkring Echt-Susteren

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

In het kader van orgelfestival Limburg presenteert de Orgelkring Echt-Susteren op maandag 29 juli een bijzonder concert. Te gast zijn organist Yves Rechsteiner en percussionist Henri-Charles Caget uit het Franse Toulouse. Aanvang 20.00 uur. Entree gratis, een vrije gift is welkom.

De twee musici werken al een aantal jaren samen. Ze brachten een aantal cd’s uit van bewerkingen van muziek van Mozart en Haydn, maar ook van Zappa en Oldfield. Yves Rechsteiner is een virtuoos organist en clavecinist in Toulouse. Hij studeerde in Basel en Genève en won diverse internationale concoursen. Hij geeft concerten over de hele wereld en maakt bewerkingen voor orgel van bekende orkestwerken. Yves is momenteel directeur van het ‘Festival Toulouse les Orgues’.

Henri-Charles Caget studeerde in Orleans en Lyon. Hij is oprichter en directeur van de ‘Percussions claviers de Lyon’. Ook maakt hij deel uit van ‘Ensemble polisSon’, gespecialiseerd in Middeleeuwse muziek en enkele ensembles voor geïmproviseerde muziek. Hij is docent aan het Conservatorium van Lyon en maakt deel uit van het pedagogisch team van het ‘Centre National de Création Musicale’.

Het programma van het concert in Echt omvat bewerkingen van muziek van Mozart en Haydn voor orgel en slagwerk en het eerste deel uit ‘Tubular Bells’ van Mike Oldfield. Het samenspel van de musici is tijdens het concert te volgen op een groot scherm vóór in de kerk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen