100-jarige harmonie TOG geeft Heerlense wijk Welten een mural cadeau

Print
100-jarige harmonie TOG geeft Heerlense wijk Welten een mural cadeau

De plaats waar de mural moet komen. Afbeelding: Google Maps

Heerlen / Hoensbroek -

Harmonie TOG Welten is een crowdfundingactie gestart om een mural in Welten aan te brengen. De harmonie wil daarmee bij zijn 100-jarig bestaan de wijk een blijk van waardering geven.

„We bestaan dit jaar 100 jaar, maar dat hebben we alleen kunnen halen met de steun van alle andere verenigingen in Welten”, vertelt secretaris Huub Eussen. „Op de muurschildering willen we de verbondenheid van het Weltense verenigingsleven laten terugkomen. Het wordt dus geen TOG-mural, al maakt muziek er een belangrijk deel van uit.”

Locatie

Als locatie voor is gekozen voor het stadsverwarmingsgebouw aan de rotonde op de JF Kennedylaan-Frankenlaan, tegenover het tankstation. De kunstenaar die de mural gaat maken is Collin van der Sluijs. Als de crowdfunding klaar is, kan Van der Sluijs aan de slag. Van de benodigde 3500 euro is inmiddels ruim 2700 euro opgehaald. Deze crowdfunding loopt via het IBA-initiatief Bewoners Maken Parkstad.

Hoewel in Heerlen veel gebouwen van murals zijn voorzien, komen ze in Welten en Benzenrade nauwelijks voor. „Voor zover ik weet wordt het de eerste mural in Welten”, zegt Eussen. „En de eerste mural zal er één worden die symbool staat voor de geschiedenis van de wijk.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen