Jarige Jo Kohlen (80) finisht in shirt van overleden zoon

Print
Jarige Jo Kohlen (80) finisht in shirt van overleden zoon

Jo Kohlen heeft veel reclame voor zijn Bocholtz gemaakt. Afbeelding: Luc Lodder

Bocholtz -

Jo Kohlen uit Bocholtz was vrijdag voor even een ware filmheld. Nog nooit werden tijdens een verjaardag van hem zoveel beelden gemaakt. Op de vraag ‘Waar kom je vandaan?’ heeft hij ontelbare keren reclame gemaakt voor zijn woonplaats.

Als prominente loper tijdens de finaledag van de Nijmeegse Vierdaagse – vanwege zijn 80ste verjaardag – was Kohlen een van de 64 uitverkoren deelnemers die herkenbaar waren aan een speciaal vlaggetje. ‘Nummer 20’ kreeg op Via Gladiola, vlak voor de finish aan de Wedren, een speciale ontvangst. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen schudde hem de hand en vanaf de volgepakte tribunes klonk massaal het ‘lang zal hij leven’.

Truitje

Voor het lid van de wandelverenigingen NOAD én de Sjravelvrung was de slotetappe richting Cuijk toch al speciaal. Hij droeg namelijk het truitje van zijn overleden zoon Maurice. „Die was marathonloper en liet de wandeltocht altijd aan zich voorbij gaan. Nu heeft Maurice dan toch, symbolisch, de Nijmeegse Vierdaagse volbracht.”

Lees ook: Jo Kohlen (80) loopt Nijmeegse Vierdaagse met twee kunstheupen

Kunstheupen

Dat Kohlen ook met twee kunstheupen zijn veertiende deelname (deze editie elke dag dertig kilometer, red.) aan de wandelevenement met succes bekroonde, werd door hem onderweg niet aangestipt.

„Hoeft niet, want daar heb ik geen last van. Door de spierontwikkeling loop je dat eruit. Het was dan ook een prima Nijmeegse Vierdaagse, met lekkere temperaturen en goede omstandigheden.”

Bekijk hier sfeerbeelden van de Nijmeegse Vierdaagse die door Gennep trok:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen