Roda-directeur Van Veldhoven op weg naar de uitgang

Print
Roda-directeur Van Veldhoven op weg naar de uitgang

Harm van Veldhoven. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Harm van Veldhoven zal niet meer terugkeren bij Roda JC. De algemeen en technisch directeur, die nu ruim een maand ziek thuis zit, gaat met de club in gesprek over zijn toekomst.

Volgens Pieter Nieuwenhuis, woordvoerder van Roda-investeerder Mauricio Garcia de la Vega, heeft Van Veldhoven aangegeven niet meer terug te willen keren. Van Veldhoven zelf beweert dat niet zo stellig te hebben gezegd. „Ik heb gezegd dat ik in gesprek wil over mijn positie.” De 56-jarige Belg heeft een contract voor onbepaalde tijd bij Roda. Beide partijen zullen dus tot een akkoord moeten komen over het beëindigen daarvan.

Lees ook: Het was een zeer frustrerend jaar voor Harm van Veldhoven

Zwaar

Van Veldhoven meldde zich begin juni ziek omdat hij volgens de club niet meer in staat was om te werken. De Belg combineerde op dat moment al een jaar de functies van technisch en algemeen directeur. In die hoedanigheid stond hij aan het roer bij Roda op het moment dat de club het slechtste seizoen uit de clubhistorie doormaakte en ook nog eens failliet dreigde te gaan. Iets dat hem bij momenten zwaar viel.

Tekenen bij het kruisje

Vanaf het moment dat Mauricio Garcia de la Vega zijn intrede in Kerkrade deed, was duidelijk dat de Mexicaanse overnamekandidaat een stevige stempel op het beleid drukte. Zo toog hij bijvoorbeeld zelf naar Spanje om te onderhandelen met de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong. Ook gaf hij zijn adviseur en data-expert José María Fernández Rubio een functie bij Roda. Het maakte dat Van Veldhoven zich gepasseerd voelde. „Ik was niet van plan om zomaar te tekenen bij het kruisje. Ik voelde me niet prettig in die rol, had moeite om nog te functioneren.”

In een interview gaf Garcia de la Vega evenwel recent nog aan te hopen dat Van Veldhoven zou terugkeren bij Roda. „Ik hoop dat het beter met hem gaat. We wachten op het moment dat hij terugkomt. Hij is onze directeur.” Van Veldhoven heeft moeite die woorden te geloven. „Ik heb nooit het idee gehad dat ze me terug wilden hebben.”