Parochie Nieuwenhagen naar cluster Schaesberg

Print
Parochie Nieuwenhagen naar cluster Schaesberg

Freek Jongen wordt ook pastoor in Nieuwenhagen. Hij is al ‘herder’ in Schaesberg. Afbeelding: Luc Lodder

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De parochie Nieuwenhagen gaat vanaf 1 september deel uitmaken van het reeds bestaande parochiecluster Schaesberg/Nieuwenhagerheide.

Freek Jongen en Sebastian Eriyangalath worden respectievelijk benoemd tot pastoor en kapelaan van de O.L.V. Hulp der Christenenen parochie. De verdere clustering heeft alles te maken met het feit dat pastoor Louis Terranea op 7 juli afscheid heeft genomen. Hij was bijna 25 jaar parochieherder in Nieuwenhagen en is met emeritaat gegaan.

Viering

Op de eerste zondag van september gaan pastoor Jongen en kapelaan Sebastian voor het eerst voor in hun nieuwe parochie. De viering begint dan om 11.00 uur in de kerk aan de Heigank. De eucharistieviering wordt muzikaal opgeluisterd door het gemengd kerkelijk zangkoor, de Jachthoornblazers en harmonie St. Caecilia. Meteen na de viering is achterin de Hulp der Christenenkerk gelegenheid voor ontmoeting en kennismaking, onder het genot van koffie en vlaai. In verband met de feestelijke viering zijn op 1 september geen H.Missen in de Petrus en Pauluskerk in Schaesberg en H. Hart van Jezuskerk in Nieuwenhagerheide.

Uit het nieuwe rooster, vanaf 1 september, blijkt dat in alle drie kerken in Schaesberg, Nieuwenhagerheide en Nieuwenhagen op zaterdagavond en zondagochtend een H.Mis plaatsvindt. Doordeweeks rouleert de avondmis van 19.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen