Zeg het maar… Veroon Bessems over kidsrace bij NK Mountainbike in Sittard

Print
Zeg het maar… Veroon Bessems over kidsrace bij NK Mountainbike in Sittard

Veroon Bessems. Afbeelding: Paul Cremers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Op het Watersley Sports & Talentpark in Sittard-Geleen wordt zaterdag 20 en zondag 21 juli het NK Mountainbike verreden. Veroon Bessems (24) vertelt over de Kidsrace die zaterdag plaatsvindt.

Waarom organiseert een wooncampus voor jonge topsporters eigenlijk een Kidsrace?

„We willen graag een kinderactiviteit koppelen aan de NK Mountainbike omdat het op verenigingsniveau over het algemeen minder goed gaat met de ledenaantallen. Met sport kan niet vroeg genoeg begonnen worden en dit weekend biedt een heel mooi platform.”

In welke leeftijdscategorieën kunnen de kinderen deelnemen?

„Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen meedoen. Ze worden ingedeeld in twee groepen van 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar.”

En dan ‘kneuren’ ze op het parcours waar de elite ook op rijdt?

„We hebben een speciaal parcours gemaakt voor de kinderen. Om 15.00 uur kunnen ze starten met trainen en het parcours verkennen. Om 15.30 uur starten we met de races.”

Moeten de kinderen hun eigen fiets en helm meenemen?

„Dat mag zeker, maar voor de kids die geen eigen mountainbike of helm hebben, hebben we een aantal exemplaren die ze kunnen gebruiken.”

Mogen de kinderen zich ook Nederlands Kampioen noemen als ze gewonnen hebben?

„Ze worden officieus kampioen. De wedstrijd is geregistreerd bij de KNWU en zodoende krijgen ze ook een echte medaille. Alle winnaars worden ook gehuldigd op hetzelfde podium als de elite. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een verrassing van Stichting Klaar voor de Start.

Aanmelden kan ter plekke?

„Klopt. De deelname is gratis. Doel is om alle kinderen en de omgeving geïnteresseerd te laten raken in mountainbiken. Hopelijk raken ze enthousiast en komen ze een dag later ook kijken naar de professionals.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen