Extra lokaal nodig voor nevenvestiging De Maaskei in Haelen

Print
Extra lokaal nodig voor nevenvestiging De Maaskei in Haelen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Haelen -

De nevenvestiging van zmlk-school De Maaskei bij medisch kinderdagverblijf De Heisterkes in Haelen gaat niet uit twee maar uit drie leslokalen bestaan.

In februari van dit jaar stemde de gemeenteraad in met de nevenvestiging van De Maaskei in Haelen. Uitgangspunt is dat elf tot zestien leerlingen die nu in Heel les krijgen in de toekomst onderwijs en zorg krijgen in Haelen. Ook vier leerlingen van kinderdagverblijf De Heisterkes komen in aanmerking om in de toekomstige nevenvestiging, die de werktitel De Heikei heeft meegekregen, les te krijgen.

Behoefte

Daarvoor waren twee lokalen voorzien. Uit de aanmeldingen voor komend schooljaar blijkt echter dat er nu al behoefte is aan een derde leslokaal. Daarnaast blijkt dat het onderwijszorgcentrum dat in Haelen ontstaat, een groeipotentie heeft naar circa dertig leerlingen.

Kosten

De stichting PSW is eigenaar van het gebouw van de Heisterkes. Zij zullen de verbouwing bekostigen. De gemeente Leudal, verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting, zal vervolgens het gedeelte dat voor onderwijs wordt gebruikt gaan huren van PSW. Daarbij gaat het om een bedrag van 6400 euro per jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen