Schoonspringster Jansen twaalfde in WK-finale

Print
Schoonspringster Jansen twaalfde in WK-finale

Afbeelding: ANP

Maasbracht -

Schoonspringster Inge Jansen uit Maasbracht is bij de WK zwemmen in Zuid-Korea als twaalfde geëindigd in de finale op de 3 meterplank. Jansen kwam tot een score van 268,20 en bezette daarmee na vijf sprongen de laatste plaats in de finale.

De titel op de 3 meterplank ging naar de Chinese Tingmao Shi. De titelverdedigster én regerend olympisch kampioene kwam tot een score van 391,00 en bleef daarmee haar landgenote Han Wang en de Australische Maddison Keeney ruim voor.

Jansen plaatste zich donderdag al met haar finaleplaats voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Een geslaagde laatste sprong in de halve finales was goed voor de elfde plek. De beste twaalf haalden de eindstrijd en verdienden daarmee tevens een ticket naar Japan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen