Roda JC aast op oud-MVV-aanvaller Croux

Print
Roda JC aast op oud-MVV-aanvaller Croux

Croux in dienst bij MVV. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven / Maastricht / Itteren -

Roda JC staat op het punt aanvaller Jordy Croux vast te leggen. De Kerkraadse club is in vergevorderde onderhandeling met de oud-speler van MVV.

In het Parkstad Limburg Stadion ligt een contract van twee seizoenen voor hem klaar. Volgens bronnen rond de club is er de laatste tijd veelvuldig onderhandeld. De relatief hoge salariseisen van Croux (25) zouden het voornaamste onderwerp van gesprek zijn. De komende dagen zouden beiden partijen tot een definitief akkoord moeten komen, zo is de verwachting.

MVV

Jordy Croux speelde het afgelopen halfjaar bij MVV, dat hem huurde van zijn eigenlijke werkgever Willem II. In dienst van de Maastrichtenaren maakte hij in maart nog de gelijkmaker (2-2) in de derby tegen Roda. Deze zomer liep zijn contract bij Willem II ten einde, waardoor hij transfervrij op te halen is.

Croux speelde in de jeugd voor KRC Genk, maar werd daar nooit een vaste waarde. Zijn echte doorbraak beleefde hij in 2014 bij MVV. Na twee succesvolle seizoenen in De Geusselt maakte hij de transfer naar Willem II. In Tilburg maakte Croux wel zijn minuten, maar groeide hij nooit uit tot een echte basisspeler. Na een verhuurperiode in Maastricht, kiest hij nu dus hoogstwaarschijnlijk voor de overstap naar Roda JC.