Algerije wint Afrika Cup voor tweede keer

Print
Algerije wint Afrika Cup voor tweede keer

Afbeelding: AFP

De voetballers van Algerije hebben voor de tweede keer de Afrika Cup gewonnen. Het team van bondscoach Djamel Belmadi was vrijdag in de eindstrijd in het Caïro International Stadium in Egypte met 1-0 te sterk voor Senegal.

Beide landen troffen elkaar in de groepsfase ook al en toen was Algerije eveneens met 1-0 te sterk. De enige treffer in de eindstrijd viel al in de tweede minuut. Een schot van aanvaller Baghdad Bounedjah werd door een verdediger van Senegal van richting veranderd. Doelman Alfred Gomis zag de bal net onder de lat in het doel verdwijnen.

Algerije wint Afrika Cup voor tweede keer
Foto: AFP

Senegal was vooral in de tweede helft veel sterker. Na een uur spelen leek de kwartfinalist van het wereldkampioenschap van 2002 een strafschop te krijgen wegens hands. Scheidsrechter Alioum Alioum draaide die beslissing na het zien van televisiebeelden echter terug. Ook daarna bleef Senegal beter. Algerije hield echter stand.

Algerije won de Afrika Cup in 1990 voor het eerst, toen in eigen land. Senegal wist het evenement nog nooit te winnen. In 2002 verloor het de finale ook, toen van Kameroen.