Politie boos over gedrag automobilisten A73

Print
Politie boos over gedrag automobilisten A73

Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgde vrijdag voor een file. Afbeelding: Rijkswaterstaat

Boxmeer -

De politie is niet te spreken over het gedrag van automobilisten vrijdag tijdens diverse aanrijdingen op A73 bij Boxmeer.

„Tijdens de afhandeling van deze incidenten zijn wij en andere hulpverleners diverse keren gehinderd. Er werd door passanten over de vluchtstrook en over een wit puntstuk gereden. Bij dat laatste reden er voertuigen soms tussen de hulpverleners door om zo nog net even snel de afgesloten op/afrit te nemen”, schrijft de politie op Facebook.

Volgens de politie kan een tiental bestuurders een bekeuring thuis verwachten. De boete voor rijden over een wit vlak bedraagt 249 euro. De hoogte voor een bekeuring voor het rijden over de vluchtstrook wordt bepaald door de officier van justitie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →