Festivalganger (27) Tomorrowland overleden, drie anderen liggen in ziekenhuis

Print
Festivalganger (27) Tomorrowland overleden, drie anderen liggen in ziekenhuis

Een bezoeker van het Belgische dance-evenement Tomorrowland is in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de festivalorganisatie.

De man werd gisteravond onwel voor de mainstage. Hij is op het festivalterrein gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. Ook drie anderen zijn naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem overgebracht. Over de doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. Volgens informatie van het Antwerpse parket is het dodelijke slachtoffer een 27-jarige man uit India.

De organisatie betreurt het voorval. ,,Het is heel erg jammer dat zoiets op een eerste festivaldag moet gebeuren”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. ,,We leven mee met de familie en vrienden van het slachtoffer.”

Zorgverleners

,,Festivalgangers die om welke reden dan ook medische hulp nodig hebben, moeten niet aarzelen om zorgverleners op het festival aan te spreken. Het Rode Kruis en eerste hulp teams van het UZA zijn op het terrein aanwezig en weten perfect wat ze moeten doen”, aldus ziekenhuiswoordvoerster Evita Bonné op de VRT-radio.

Het geheel uitverkochte Tomorrowland 2019 ging gisteren van start en duurt nog tot en met zondag. Het tweede festivalweekend begint op vrijdag 26 juli.

Vorig jaar overleed er een Indiase festivalbezoekster. De 26-jarige vrouw werd onwel op het festivalterrein en bezweek een dag later in het ziekenhuis. Ook een Tsjechische vrouw (33) overleed na zes dagen. Beide slachtoffers hadden sporen van xtc in hun bloed, maar volgens het parket waren hun doodsoorzaken een combinatie van verschillende factoren. In 2012 bezweek een 26-jarige Britse vrouw aan een overdosis drugs.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →