Code geel: warme dag op komst, met onweer in de middag en avond

Print
Code geel: warme dag op komst, met onweer in de middag en avond

Het wordt zaterdag een zomerse, maar bewolkte, dag met temperaturen oplopend tot 28 graden. In het kielzog van die warmte trekken zaterdagmiddag een fors aantal onweersbuien over het land. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies.

Aan het begin van de dag waait er, vooral aan de kust, een krachtige tot vrij krachtige wind en is het bewolkt. Het wordt 22 tot 24 graden in het westen en noorden, maar 25 tot lokaal 28 graden in het oosten en zuidoosten afhankelijk van hoe vaak de zon zich laat zien, melden de weersdeskundigen van Weerplaza.

Het onweer gaat gepaard met stevige windstoten met snelheden tot 75 kilometer per uur. In het oostelijk deel van het land kunnen ook hagelstenen vallen. Aan het einde van de middag trekken de buien oostwaarts weg. De waarschuwing blijft in het merendeel van het land echter tot 21.00 uur van kracht.

Ook gedurende de nacht kan er nog een spetter regen vallen. Het blijft tot diep in de nacht bewolkt. De temperatuur zakt richting de 15 graden. Zondag blijft het naar verwachting grotendeels droog en wordt het, met 21 tot 26 graden, vrij zonnig.