Moment stilte en rouwronde op Zwarte Cross voor overleden man

Print
Moment stilte en rouwronde op Zwarte Cross voor overleden man

Afbeelding: ANP

De 18-jarige man uit Vragender die vrijdag levenloos werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross is niet door geweld om het leven gekomen. Dat meldt de politie zaterdagmiddag op Twitter.

Eerder bevestigden meerdere bronnen tegenover De Gelderlander dat de man een natuurlijke dood was gestorven. De gemeente Oost Gelre bevestigt zaterdag dat het gaat om een 18-jarige man uit Vragender. De politie doet omwille van de privacy geen verdere mededelingen over het sterfgeval. Onderzoek naar de exacte doodsoorzaak is nog aan de gang. De dood van de bezoeker van het festival is voor verscheidene crossers reden om met zwarte rouwbanden om hun arm te rijden, uit respect.

In overleg met de nabestaanden heeft de festivalorganisatie besloten om een groep vrienden zondagochtend een rouwronde te laten rijden over de crossbaan voorafgaand aan de Brommersklasse. Later op de dag wordt een moment van stilte gehouden tijdens het optreden van de Motorband in de Megatent.

Pittig

De festivalorganisatie reageerde vrijdag aangedaan. Woordvoerder Pieter Holkenborg: ,,Wij zijn erg getroffen door het overlijden van deze bezoeker en enorm onder de indruk van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Dit is pittig, vooral voor familie en betrokkenen, aan wie wij uiteraard ons medeleven betuigen.’’ Ook op sociale media spreken verschillende bezoekers hun medeleven uit aan nabestaanden.

De politie meldt dat een familieagent contact onderhoudt met de familie en dat voor getuigen en betrokkenen slachtofferhulp is ingeschakeld. Burgemeester Annette van Bronsvoort van Oost Gelre spreekt op de website van de gemeente haar waardering uit ‘voor de manier waarop zowel de organisatie van de Zwarte Cross als de politie en andere hulpverleners op een goede en respectvolle manier hebben opgetreden in de behandeling van dit in alle opzichten dramatische voorval’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen