Tourspel rit 14: ‘Ze zullen vandaag wel gaan bellen’

Print
Tourspel rit 14: ‘Ze zullen vandaag wel gaan bellen’

In de veertiende etappe met aankomst op de Tourmalet was de dagzege in het Tourspel van De Limburger voor Sandra Hendriks. Haar man Wilco kreeg echter alle credits want hij was het brein achter de winnende ploeg.

„Ik zei een kwartier geleden al tegen mijn vrouw, ze zullen je wel gaan bellen”, vertelt Wilco Hendriks met een lach aan de telefoon. Hij had in zijn tuin in het Gelderse Lobith de hele middag naar de eerste Pyreneeën etappe met aankomst bergop gekeken. Toen hij vervolgens daarna de stand van zaken in het Tourspel ging checken, werd hij verrast. ,,Ik dacht ik pak de laptop even en ga kijken wat we gemaakt hebben in het spel vandaag. Ik speel met meerdere lijsten mee zowel voor mezelf als voor mij vrouw. En toen zag ik opeens de naam van mijn vrouw Sandra bovenaan staan. Ik moet zeggen dat is wel best leuk om te zien.”

De vraagt rijst op hoezo iemand uit Gelderland meedoet bij De Limburger aan het Tourspel, maar al snel geeft Sandra het verlossende antwoord: ,,Ik ben een echt Limburgs meisje.” Wilco vult aan: ,,Mijn vrouw komt oorspronkelijk uit Venlo, we hebben jarenlang ook in Steyl gewoond. Mijn schoonvader speelde altijd mee bij De Limburger, die had de krant thuis en zodoende ben ik altijd de lijstjes blijven invullen.”

Hendriks haalde 190 punten met een aantal sterke namen in zijn ploeg. Hij koos er bewust voor om aparte lijsten met sprinters en klimmers te maken. ,,Wil je bij dit spel in het algemeen klassement goed scoren dan moet je echt een goede mix hebben en ook een flinke portie geluk. Ik kies voor de dagspellen. Wat dat betreft is het net als de echte Tour, er wint elke dag iemand en er gaan renners voor het algemeen klassement. Ik vind het echt heel leuk dat we vandaag in de prijzen zijn gevallen. Ik zei vanmiddag nog gekscherend onder ons ‘win je eigenlijk wel eens wat? Dit jaar nog niet’. En vervolgens hebben we vandaag prijs.”

Hij genoot van de etappe en kijkt ook uit naar de komende bergetappes. ,,Dat zijn echte de mooiste etappes in de Tour om te volgen. En wie weet, als ik vooruit kijk, kunnen we met deze lijst nog wel eens vaker in de prijzen gaan vallen, want deze namen zullen de komende dagen goed blijven meekomen bergop.” Het gewonnen geld hoeft Wilco niet af te staan aan zijn vrouw Sandra. ,,We gaan nog op vakantie dus ik denk dat we twee drankjes op het terras bestellen en dan is het ver op”, lacht hij. Op de vraag wie de Tour gaat winnen, blijft hij het antwoord even schuldig. ,,Na vandaag vind ik het moeilijker geworden. Julian Alaphilippe blijft zijn gele trui goed verdedigen, hij is wel een verrassing en ik vind het ook heel mooi om te zien dat Steven Kruijswijk, onze Nederlandse trots het zo goed doet. Wie weet kan hij nog óók wel gaan verrassen.”