Van Aert helpt ploeg op Tourmalet vanaf ziekenhuisbed

Print
Van Aert helpt ploeg op Tourmalet vanaf ziekenhuisbed

Wout van Aert tijdens de individuele tijdrit. Afbeelding: AFP

Zelfs vanuit het ziekenhuis heeft Wout van Aert zich nuttig gemaakt voor Jumbo-Visma. De Belgische wielrenner hield ploegleider Grischa Niermann in de auto zaterdag via WhatsApp op de hoogte van het koersverloop.

Niermann beschikte niet over tv-beelden, Van Aert wel. De ploegleider kreeg dankzij de Belg toch mee hoe kopman Steven Kruijswijk en diens teamgenoten Laurens De Plus en George Bennett de dienst uitmaakten op de Tourmalet. „Wat een team!!”, schreef Van Aert na de veertiende etappe op Twitter. „Bedankt voor het entertainment vanmiddag jongens.”

De 24-jarige Belg maakte heel wat indruk tijdens zijn eerste Tour. Van Aert won de rit naar lbi. Het ging hem voor de wind, totdat hij tijdens de tijdrit in Pau in een hek bleef hangen en onderuit ging. ,,Naar omstandigheden gaat het best goed”, zei Van Aert een dag later vanuit het ziekenhuis waarin hij werd geopereerd aan een flinke vleeswond op zijn rechterbovenbeen.

Lees ook: Van Aert na zware val nog enkele dagen in ziekenhuis

Valpartij

Hij legt uit hoe zijn valpartij heeft kunnen gebeuren. ,,Ik reed op de limiet, ik wist dat er een ‘vieze’ bocht aan kwam. Het was wel net een bocht waarvan ik dacht dat ik er tijd in kon winnen. Maar blijkbaar stuurde ik iets te kort in, waardoor ik met m’n heup achter het hek bleef haken. Die hekken hadden ook wel wat veiliger gekund. Heel jammer dat ik Parijs niet haal, dat was een van mijn belangrijkste doelen.”