Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)

Print
Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)

Op 11 juli werden twee graven op het Duits kerkhof in Vaticaanstad opengemaakt in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi (15). De graven bleken leeg. Afbeelding: EPA

In de zoektocht naar overblijfselen van de verdwenen Emanuela Orlandi (15), spoorloos sinds 1983, hebben onderzoekers op een Duits kerkhof in Vaticaanstad botten gevonden en meegenomen voor onderzoek.

Eerder deze maand openden de onderzoekers twee graven van adellijke Duitse vrouwen, maar daar lag tot grote verrassing niets in.

Elders op dezelfde begraafplaats werden uiteindelijk toch botten ontdekt. Onderzoek moet nu uitwijzen of die van de twee Duitse vrouwen zijn of van Emanuela. Het toen 15-jarige meisje is sinds 22 juni 1983 spoorloos nadat ze niet thuiskwam na muziekles. Haar familie is met de theorie gekomen dat ze mogelijk op de begraafplaats ligt. Orlandi was een kind van ouders die destijds in het Vaticaan werkten en woonden. De moeder leeft nog en woont er nog steeds.

Seksorgies

Er zijn allerlei theorieën verspreid over een ontvoering door geestelijken of diplomaten voor seksorgies. Daar zou ook een ander 15-jarig meisje, Mirella Gregori, het slachtoffer van zijn. Zij verdween op 7 mei 1983 in Rome en is ook nog steeds spoorloos.

Lees ook: Anonieme briefschrijver beweert dat vermiste tiener begraven ligt in tombe Vaticaan

De twee Duitse vrouwen waren hertogin Charlotte zu Mecklenburg, gestorven in 1840 en Sophie van Hohenlohe, vier jaar eerder overleden.

Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)
Het Duits kerkhof in Vaticaanstad. Foto: AP
Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)
Pietro, de broer van Emanuela, staat Italiaanse pers te woord. Foto: AFP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen