Zevenklapper MVV in oefenduel tegen Belgische amateurs

Print
Zevenklapper MVV in oefenduel tegen Belgische amateurs

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

MVV heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een makkelijke zege geboekt. Spouwen Mopertingen uit België werd zaterdag in De Geusselt met 7-0 overklast.

De Belgische ploeg, uitkomend op het vierde niveau in België, kwam er de hele wedstrijd niet aan te pas. Twee testspelers waren betrokken bij de snelle openingstreffer. Amadou Sylla gaf een voorzet op maat voor de Finse aanvaller Urho Nissilä, die via de binnenkant van de paal met het hoofd doel trof. De Fin trof in de tiende minuut opnieuw doel. Dit keer vloog een geplaatst afstandsschot binnen. Na 20 minuten schoot hij bovendien ook nog een vrije trap van 22 meter op de paal.

Ook maakte hij nog een derde treffer. Dit keer na voorbereidend werk van een andere testspeler: Serhat Kot. Het was de vierde treffer van MVV, want tussendoor was Kot ook al de architect van de 3-0. Met een steekpass ontregelde hij de defensie van de gasten en stuurde hij linksback Raoul Last de diepte in. Last zette voor en Koen Kostons prikte binnen.

Ook de derde testspeler, Serhat Kot, liet van zich spreken. Met een bekeken steekbal was de totaal ontregeld. Koen Kostons kon daarna de voorzet van Raoul Last verzilveren. Kot bleef bezig. Opnieuw gaf hij de voorzet toen twintig minuten voor tijd de 5-0 viel. Kostons tikte van dichtbij binnen.

Sylla vond iets later het net toen hij de bal voor zijn voeten kreeg na een scrimmage voor het doel. En ook op de 7-0 hoefde het publiek niet lang te wachten. Nino Everaers legde de doelman van de tegenstander in de luren met een schijnbeweging, nadat hij een lange bal van Joshua Holtby had ontvangen.

MVV-Spouwen Mopertingen 7–0 (2-0) 5. Nissilä 1-0, 10. Nissilä 2-0, 53. Kostons 3-0, 62. Nissilä 4-0, 69. Kostons 5-0, 73. Sylla 6-0, 77. Everaers 7-0

Opstelling MVV: Van Meurs, Zeegers, Shermar Martina (72. Cavcic), Mares (46. Last), Everaers, Shermaine Martina, Nys (46. Kot), Holtby (82. Visser), Nissilä, Kostons (70. El Wadnakssi), Sylla