Volvo roept 500.000 auto’s terug om brandgevaar motor

Print
Volvo roept 500.000 auto’s terug om brandgevaar motor

Afbeelding: Getty Images

De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim een half miljoen auto’s terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor.

Dat is ook al diverse malen gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid. Het gaat om Volvo’s met viercilinder dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten, onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90.

Hoeveel auto’s er in Nederland terug moeten naar de garage is onduidelijk. In Duitsland betreft het circa 54.000 wagens, meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung zaterdagmiddag.

Het Zweedse Volvo Cars is sinds 2010 in handen van autobouwer Geely uit China. Het concern gaf vorige week een winstwaarschuwing voor het eerste half jaar van 2019 af. Door tegenvallende verkopen op de Chinese thuismarkt zal de winst zo’n 40 procent dalen. Volvo Cars zelf presteert prima. Het Zweedse merk verkocht afgelopen half jaar een recordaantal van 341.000 auto’s. Dat is 7,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2018.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen