Habiba van tv-serie Groeten uit Holland overleden

Print
Habiba van tv-serie Groeten uit Holland overleden

Habiba. Afbeelding: BNNVARA

Habiba, een van de hoofdpersonen uit het succesvolle tv-programma Groeten uit Holland is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft omroep BNNVARA op Facebook bekendgemaakt.

,,In twee seizoenen Groeten uit Holland wist ze met haar liefdevolle eigenwijsheid heel Nederland in te palmen”, schrijft BNNVARA. ,,Wij zullen ons deze vrolijke, goedlachse en scherpe vrouw met veel liefde herinneren.” Habiba leed aan alvleesklierkanker. De overige vier deelneemsters hebben voor zover bekend nog niet gereageerd op het verdrietige nieuws.

In Groeten uit Holland stonden vijf vrouwen uit de eerste generatie van Marokkaanse arbeidsmigranten centraal. Ze kregen te maken met typisch Nederlandse gebruiken en verschijnselen, zoals de sinterklaasviering. De vrouwen gaven daar hun commentaar op en ontmoetten Nederlanders. De tweede reeks van de serie was begin dit jaar op tv te zien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →