Echtpaar gewond aan gezicht na mishandeling bij woningoverval

Print
Echtpaar gewond aan gezicht na mishandeling bij woningoverval

Het echtpaar werd met verwondingen aan het gezicht opgenomen in het ziekenhuis. Afbeelding: Arnaud Nilwik

Heerlen / Hoensbroek -

Een man en vrouw zijn rond 2 uur in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld bij een overval in een woning aan de Agaatstraat in Heerlen.

Beiden raakten ernstig gewond aan het gezicht. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers waren gisteren wel aanspreekbaar, maar hadden gistermiddag nog niet uitvoerig met de politie gesproken.

Beelden

Het gaat vermoedelijk om drie daders, die er na de overval met hoge snelheid vandoor gingen in een personenauto. Het is niet bekend of ze iets hebben buitgemaakt. De politie is nog bezig met een onderzoek en zoekt getuigen. Ook eventuele beelden van bewakingscamera’s in de Agaatstraat zijn welkom. Er zijn de afgelopen weken in Limburg diverse roofovervallen bij mensen thuis gepleegd, vaak gepaard gaand met grof geweld. Vaak waren oudere mensen het slachtoffer. Een politiewoordvoerder vindt het echter te voorbarig om een verband of trend te zien.

Verschuiving

De afgelopen jaren vond een verschuiving plaats van overvallen op banken en winkels naar woningen. In het begin van de jaren negentig werden nog nauwelijks overvallen op huizen gepleegd. Inmiddels vinden vier op de tien overvallen plaats bij mensen thuis. Veel bedrijven, zoals banken en winkeliers beveiligen zich beter of ze hebben minder contant geld in de kassa. Er wordt tegenwoordig vaker gepind dan contant betaald. Boeven gaan op zoek naar slachtoffers die nog wel contant geld hebben, zoals pizzakoeriers, snackbars en oudere mensen thuis. Criminoloog Cyrille Fijnaut (Heerlen, 1946): „Ook de lage spaarrente speelt een rol. Een toenemend aantal mensen zet het geld niet meer op de bank en bewaart het thuis in een oude sok. Dat zou de verschuiving naar woningovervallen een extra duw kunnen geven.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen