Indrukwekkende rouwronde voor op Zwarte Cross overleden Boet (18)

Print
Indrukwekkende rouwronde voor op Zwarte Cross overleden Boet (18)

De vriendengroep van de overleden Boet uit Vragender bewees hun vriend de laatste eer met een rouwronde. Afbeelding: Jan Ruland van den Brink

Een indrukwekkende rouwronde voor de vrijdag op de Zwarte Cross overleden Boet Hillen (18) uit Vragender. Vrienden en familie maakten vandaag een rondje om hun Boet te herdenken en hem de laatste eer te bewijzen. Daarbij vloeiden de tranen rijkelijk.

,,Deze ronde staat niet op het programma, maar het is voor iemand die veel te vroeg is gegaan en die nog een heel leven voor zich had”, zegt de omroeper voordat de wagens, crossmotoren en brommers zich in gang zetten op het zand. ,,Een klap in het gezicht voor iedereen en de laatste eer voor Boet.”

Lees ook: Moment stilte en rouwronde op Zwarte Cross voor overleden man

Als de wagens met de vriendengroep uit Vragender, familie en de escorte van crossmotoren en -brommers zich in gang zet klinkt respectvol applaus van het publiek langs de baan. Te zien is dat de naasten van Boet in de wagens het moeilijk hebben. Regelmatig moeten zij de tranen van het immense verdriet wegvegen, een troostende arm om de schouder verlicht de pijn maar matig.

De organisatie laat stemmige muziek horen uit de boxen boven het crossterrein. Met de volgende rake songtekst uit For the first time van The Script die het gevoel misschien nog wel het beste omschrijft.

How we got into this mess, is it God’s test?

Someone help us ‘cause we’re doing our best

Trying to make it work, but, man, these times are hard.

Camping

Het lichaam van de 18-jarige jongeman uit Vragender werd vrijdagmiddag aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross. Later bleek dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

De Zwarte Cross, het grootste festival van Nederland, begon donderdag in Lievelde en duurt tot en met vandaag. In totaal worden er zo’n 220.000 bezoekers verwacht. Vragender ligt om de hoek van het festivalterrein in Lievelde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →