Video: Dancefestival Parookaville: een stad die één keer per jaar tot leven komt

Print

Video: De Limburger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Voor de vijfde keer werd dit weekend het dancefestival Parookaville in het Duitse Weeze gehouden, een paar kilometer over de grens bij Bergen.

Wat begon als een klein dorpsfeest groeide uit tot een steeds groter wordend dancefestival. Het festival waar duizenden bezoekers uit heel Europa op afkomen, kende in 2015 haar eerste editie. Tijdens de vijfde editie bestormden ongeveer 80.000 bezoekers per dag het terrein om dj’s zoals Afrojack, Fedde Le Grand, Armin van Buuren en Lucas & Steve te zien draaien.

Stad

Parookaville staat voor een stad die één keer per jaar ontwaakt. Een stad met een eigen burgemeester en waar alles te vinden is zoals een postkantoor, een tandarts, een bloemist, een apotheek en een supermarkt.

Ruim 1.000 mensen waren een maand lang bezig met het opbouwen van het festival. Tijdens het festivalweekend zijn er rond de 6.000 mensen aan het werk om het evenement in goede banen te leiden.

De organisatie heeft de intentie om het event in de toekomst door te laten groeien naar 100.000 bezoekers per dag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →