Video: Dancefestival Parookaville: een stad die één keer per jaar tot leven komt

Print

Video: De Limburger

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Voor de vijfde keer werd dit weekend het dancefestival Parookaville in het Duitse Weeze gehouden, een paar kilometer over de grens bij Bergen.

Wat begon als een klein dorpsfeest groeide uit tot een steeds groter wordend dancefestival. Het festival waar duizenden bezoekers uit heel Europa op afkomen, kende in 2015 haar eerste editie. Tijdens de vijfde editie bestormden ongeveer 80.000 bezoekers per dag het terrein om dj’s zoals Afrojack, Fedde Le Grand, Armin van Buuren en Lucas & Steve te zien draaien.

Stad

Parookaville staat voor een stad die één keer per jaar ontwaakt. Een stad met een eigen burgemeester en waar alles te vinden is zoals een postkantoor, een tandarts, een bloemist, een apotheek en een supermarkt.

Ruim 1.000 mensen waren een maand lang bezig met het opbouwen van het festival. Tijdens het festivalweekend zijn er rond de 6.000 mensen aan het werk om het evenement in goede banen te leiden.

De organisatie heeft de intentie om het event in de toekomst door te laten groeien naar 100.000 bezoekers per dag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen