Festivalganger (27) Tomorrowland waarschijnlijk overleden door overdosis drugs

Print
Festivalganger (27) Tomorrowland waarschijnlijk overleden door overdosis drugs

Afbeelding: BELGA

De 27-jarige Indiër die vrijdag onwel werd op het terrein van het Belgische dance-evenement Tomorrowland, lijkt overleden aan een overdosis drugs. Dat bevestigt het Belgische parket. ,,Uit de eerste bevindingen van de lijkschouwer blijken ernstige aanwijzingen van een druggerelateerd overlijden.”

Het slachtoffer zakte vrijdagavond rond half tien voor het hoofdpodium van Tomorrowland in elkaar. Na verzorging door de hulpverleners werd de man onmiddellijk overgebracht Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Daar overleed hij later.

Lees ook: Festivalganger (27) Tomorrowland overleden: in totaal al dertig personen naar ziekenhuis

Een ooggetuige die anoniem wenste te blijven, verklaarde aan VTM NIEUWS dat het slachtoffer al enige tijd op de grond lag voordat hulpverleners hem opmerkten en meteen de reanimatie startten. ,,Hij lag daar stokstijf met verkrampte vingers. Met vlaggen van bezoekers is het lichaam afgedekt. Mensen die met hun smartphone stonden te filmen, moesten de beelden wissen”, aldus nog de anonieme getuige.

,,Het parket is meteen een onderzoek gestart en heeft de onderzoeksrechter gevraagd een autopsie te bevelen”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. ,,Deze autopsie is inmiddels uitgevoerd. Uit de bevindingen blijkt dat er ernstige aanwijzingen van een druggerelateerd overlijden zijn. Verder toxicologisch onderzoek zal hierover uitsluitsel moeten geven.”

,,Onder leiding van de onderzoeksrechter wordt een onderzoek gevoerd naar feiten en handel van verdovende middelen met de dood tot gevolg”, benadrukt het parket.

Dertig personen naar ziekenhuis

De festivalorganisatie liet eerder weten het voorval te betreuren en mee te leven met de vrienden en familie van het slachtoffer. In totaal zijn er dertig festivalgangers overgebracht, vier van hen belandden op intensive care. Twee onder hen mogen vandaag naar huis, maar een van de festivalgangers is er nog steeds erg aan toe.

Het festival eventueel stopzetten was helemaal niet aan de orde. ,,Met 80.000 festivalgangers, honderden medewerkers en tientallen artiesten is Tomorrowland haast drie dagen een stad. En in een stad gebeuren nu eenmaal dingen”, aldus een woordvoerster.

Het geheel uitverkochte Tomorrowland 2019 ging gisteren vrijdag en duurt nog tot en met vandaag. Het tweede festivalweekend begint op vrijdag 26 juli.

Xtc in bloed

Ook vorig jaar overleed een festivalganger uit India. De 26-jarige vrouw werd onwel op het festivalterrein en bezweek een dag later in het ziekenhuis. Een Tsjechische vrouw (33) overleed na zes dagen. Beide slachtoffers hadden sporen van xtc in hun bloed maar volgens het parket waren hun doodsoorzaken een combinatie van verschillende factoren. In 2012 bezweek een 26-jarige Britse vrouw aan een overdosis drugs.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →