Te weinig stokers voor de donderdag

Print
Te weinig stokers voor de donderdag

De stoomtrein onderweg... Afbeelding: Harry Heuts

Simpelveld / Bocholtz / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Uitgerekend in het toeristisch hoogseizoen kunnen op verschillende donderdagen maar twee in plaats van vier stoomtreinritten worden ingezet op de Miljoenenlijn.

Dit komt door een tekort aan beschikbaar stoomtreinpersoneel, zoals stokers en machinisten. De dienstregeling is dan ook aangepast. Zo vinden op de donderdagen 25 juli, 1 augustus, 15 augustus en 22 augustus maar twee stoomtreinritten plaats. Op donderdag 8 augustus is wel een volledig rooster. Bij de Railbus speelt dit tekort niet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen