Te weinig stokers voor de donderdag

Print
Te weinig stokers voor de donderdag

De stoomtrein onderweg... Afbeelding: Harry Heuts

Simpelveld / Bocholtz / Huls / Kerkrade / Eygelshoven / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Uitgerekend in het toeristisch hoogseizoen kunnen op verschillende donderdagen maar twee in plaats van vier stoomtreinritten worden ingezet op de Miljoenenlijn.

Dit komt door een tekort aan beschikbaar stoomtreinpersoneel, zoals stokers en machinisten. De dienstregeling is dan ook aangepast. Zo vinden op de donderdagen 25 juli, 1 augustus, 15 augustus en 22 augustus maar twee stoomtreinritten plaats. Op donderdag 8 augustus is wel een volledig rooster. Bij de Railbus speelt dit tekort niet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen