‘Raamspringer Stein zorgde al eerder voor onrust’

Print
‘Raamspringer Stein zorgde al eerder voor onrust’

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

De man die anderhalve week geleden in de Peldenstraat in Stein door verschillende ramen sprong, heeft dat waarschijnlijk in zijn woonplaats eerder gedaan.

Hij sprong in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 juli door de ramen van ten minste twee woningen in Stein en raakte daarbij dusdanig gewond dat hij door agenten naar het ziekenhuis moest worden begeleid. De politie kon hem vanwege zijn verwondingen op dat moment niet verhoren.

Lees ook: Man raakt gewond bij sprongen door meerdere ramen in Stein

Vaker

Zeer waarschijnlijk was het niet de eerste keer dat hij in zijn woonomgeving voor grote onrust zorgde. Op 18 oktober vorig jaar werd een man uit Stein, die vanwege eenzelfde incident voor de politierechter in Maastricht stond, vrijgesproken. De Steindenaar bij wie iemand door het raam was gesprongen en die anoniem wil blijven laat weten met zekerheid te kunnen stellen dat het om dezelfde persoon gaat. „De buurt snapt niet hoe dit nog eens kon gebeuren en dat die man nog steeds vrij rondloopt.” De gemeente en politie kunnen om privacyredenen niet bevestigen dat het om dezelfde persoon gaat.

De officier van justitie was het overigens niet eens met het besluit van de rechter van 18 oktober en heeft een hoger beroep ingediend bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, blijkt uit een brief van het openbaar ministerie in Limburg aan die gedupeerde.

Serieus

Burgemeester Leurs-Mordang bezocht de dag na het incident dat van 11 op 12 juli plaatsvond de families bij wie de man naar binnen sprong. „De gemeente heeft de afgelopen week, samen met partners als politie en hulpverlening, alles gedaan wat tot de mogelijkheden en bevoegdheden behoort. Verdere details over deze zaak kunnen we om privacyredenen niet delen”, laat een woordvoerder weten. Leurs zelf zegt niet op de hoogte te zijn van een eerder incident en daarop gevolgde rechtszaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →