Goud voor vierspanners in Aken

Print
Goud voor vierspanners in Aken

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Nederlandse vierspanners hebben op het CHIO van Aken voor de twaalfde achtereenvolgende keer de landenwedstrijd gewonnen.

De equipe, met IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde, nam in de Duitse plaats al in de dressuur de leiding en stond die in de marathon en de vaardigheidsproef niet meer af.

In het individuele klassement veroverde De Ronde zilver en ging het brons naar IJsbrand Chardon. De zege was voor de Australiër Boyd Exell. Voor de afsluitende proef, ook wel kegeltjes rijden genoemd, had IJsbrand Chardon nog op de tweede plek gestaan. De Ronde had zaterdag de marathon, het koningsonderdeel, gewonnen. IJsbrand Chardon werd daarin tweede.

Cross

De Ronde noteerde in de cross bij maar liefst vijf van de acht hindernissen de beste tijd. „Het liep als een speer”, zei de menner uit Zwartewaal dan ook. „Ik heb nergens fouten gemaakt en ben dan ook zeer tevreden. Het was de zwaarste marathon tot nu toe dit seizoen, maar niet zwaarder dan andere jaren in Aken. Het is logisch dat hier van ons een topprestatie wordt verlangd. Het is tenslotte de belangrijkste wedstrijd van het jaar.”

Lees ook: Stalhouder over paardensport: ‘Af en toe denk ik wel eens, waar houdt dit op?’

Bram Chardon, de zoon van IJsbrand, moest wegens een val van één van zijn paarden in de marathon opgeven. „Gewoon pech”, zei bondscoach Ad Aarts. „Het paard viel en raakte in een knoop, waardoor hij moest worden uitgespannen. Dan heeft het geen zin meer verder te rijden.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →