Thuisrijder Vader pakt titel op NK mountainbike in Sittard

Print
Thuisrijder Vader pakt titel op NK mountainbike in Sittard

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

/ Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Milan Vader heeft in Sittard de nationale titel in het mountainbiken veroverd. Na anderhalf uur koers had de renner van KMC-Orbea een ruime voorsprong op David Nordemann. Mathieu van der Poel ontbrak.

Vader was vooraf de grote favoriet. ,,Door de afwezigheid van Mathieu en mijn dertiende plaats in de wereldbeker vorige week, lag er veel druk op mijn schouders, maar ik kon er goed mee omgaan.”

Vader, die woont op het complex waar de titelstrijd werd verreden, behaalde zijn eerste titel bij de elite. ,,Mathieu sleurt een heel mediacircus met zich mee en dat is mooi, maar ik maak deze trui zichtbaarder omdat ik meer wedstrijden rij.” De derde plek was voor Hans Becking.

Volgende week rijdt Vader het EK en kan hij zich - zo goed als zeker - plaatsen voor de Olympische Spelen. ,,Als ik bij de eerste tien rij, heb ik een ticket, maar ik ben dan nog wel afhankelijk van waar Nederland dit jaar op de ranglijst eindigt. We staan nu zesde en dan moet zo blijven, want dan mag ons land twee renners naar Tokio sturen.”