Foto’s: ZLF in Puth doorslaand succes

Onder ideale weersomstandigheden is in Puth het Zuid Limburgs Federatiefeest in volle gang. De optocht en het defilé in de straten van het dorp trokken zondagmiddag duizenden toeschouwers.
Print

Met de 53 schutterijen van de drie aangesloten bonden en twee gastschutterijen uit de Duitse gemeente Selfkant liepen velen aansluitend naar de schiet- en feestterreinen aan de rand van het dorp. Daar worden de diverse wedstrijden afgewerkt, die een van de schutterijen uiteindelijk de dagprijs oplevert.

Kees Steenland, voorzitter van de organiserende schutterij Sint Sebastianus, is erg tevreden over het verloop van het ZLF en de grote publieke belangstelling. ,,We hebben gisteren de zegen van boven gekregen en kijk zelf wat daarvan is gekomen”, blikte hij trots over een menigte zoals Puth die niet eerder binnen de dorpskom had.

Zaterdag werd wel vanwege noodweer het schietevenement Koning der koningen van de nieuwe gemeente Beekdaelen enkele uren uitgesteld.

Driehonderd vrijwilligers zijn in de weer om de festiviteiten in goede banen te leiden. Sint Sebastianus nam het ZLF 2019 over van de gelijknamige schutterij van Schinnen, die de organisatie gezien de kosten niet aandurfde.

De schutterij van Puth zegt voldoende sponsorgeld binnen te hebben gehaald om uit de kosten te komen. Gezien het warme weer en de drukte kan de organisatie ook uitzien naar een goede omzet aan de vele tapkranen.

,,Wat een geweldig feest. Dit smaakt naar meer”, reageert enthousiast Guido Raeven, voorzitter van Sint Sebastiaan in Schimmert. Die schutterij heeft op haar beurt de organisatie van het ZLF 2020 overgenomen van Sint Sebastianus in Eys. Raeven zegt dat zijn vereniging goede kans ziet ook een succesvolle editie neer te zetten, aangezien Sint Sebastiaan liefst 75 actieve leden heeft en goed samenwerkt met VV Schimmert. Op het terrein van deze voetbalclub houden beide verenigingen al elke vijf jaar een bondsschuttersfeest.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen