Met de 53 schutterijen van de drie aangesloten bonden en twee gastschutterijen uit de Duitse gemeente Selfkant liepen velen aansluitend naar de schiet- en feestterreinen aan de rand van het dorp. Daar worden de diverse wedstrijden afgewerkt, die een van de schutterijen uiteindelijk de dagprijs oplevert.

Kees Steenland, voorzitter van de organiserende schutterij Sint Sebastianus, is erg tevreden over het verloop van het ZLF en de grote publieke belangstelling. ,,We hebben gisteren de zegen van boven gekregen en kijk zelf wat daarvan is gekomen”, blikte hij trots over een menigte zoals Puth die niet eerder binnen de dorpskom had.

Zaterdag werd wel vanwege noodweer het schietevenement Koning der koningen van de nieuwe gemeente Beekdaelen enkele uren uitgesteld.

Driehonderd vrijwilligers zijn in de weer om de festiviteiten in goede banen te leiden. Sint Sebastianus nam het ZLF 2019 over van de gelijknamige schutterij van Schinnen, die de organisatie gezien de kosten niet aandurfde.

De schutterij van Puth zegt voldoende sponsorgeld binnen te hebben gehaald om uit de kosten te komen. Gezien het warme weer en de drukte kan de organisatie ook uitzien naar een goede omzet aan de vele tapkranen.

,,Wat een geweldig feest. Dit smaakt naar meer”, reageert enthousiast Guido Raeven, voorzitter van Sint Sebastiaan in Schimmert. Die schutterij heeft op haar beurt de organisatie van het ZLF 2020 overgenomen van Sint Sebastianus in Eys. Raeven zegt dat zijn vereniging goede kans ziet ook een succesvolle editie neer te zetten, aangezien Sint Sebastiaan liefst 75 actieve leden heeft en goed samenwerkt met VV Schimmert. Op het terrein van deze voetbalclub houden beide verenigingen al elke vijf jaar een bondsschuttersfeest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen