Luhukay bij ambitieus St. Pauli: ‘Promotie? Ik geloof niet dat het erin zit’

Print

Jos Luhukay geeft instructies aan Justin Hoogma, die inmiddels weer is teruggekeerd naar Hoffenheim Afbeelding: AD/Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Met Jos Luhukay aan het roer wil FC St. Pauli terugkeren naar de Bundesliga. De 56-jarige trainer weet echter dat dit bepaald geen gemakkelijke opgave wordt.

Plukjes Friese supporters bevolkten zaterdag de tribunes van het Abe Lenstra Stadion voor het oefenduel van SC Heerenveen met St. Pauli (1-1). Groot was het contrast met het uitvak, dat met zo’n 800 Duitse supporters behoorlijk was gevuld.

Traditieclub

Het verbaast Jos Luhukay niet. De Venlonaar is sinds april trainer van de cultclub uit Hamburg. ,,We nemen in de competitie gemiddeld zo’n 3000 supporters mee naar uitwedstrijden”, zegt Luhukay. ,,Dit is een absolute traditieclub, waarmee veel mensen zich heel erg verbonden voelen. St. Pauli ondersteunt heel veel sociale projecten en is daardoor overal in Duitsland geliefd. Hopelijk kunnen we dit seizoen ook op sportief gebied indruk maken.”

Lees ook: Luhukay moet St. Pauli alsnog naar Bundesliga zien te loodsen

St. Pauli, waar onder anderen Henk Veerman (ex-SC Heerenveen) en oud-Feyenoorder Ryo Miyaichi onder contract staan, wil terugkeren naar de Bundesliga. St. Pauli, dat vorig seizoen negende werd, speelde in het seizoen 2010/2011 voor het laatst op het hoogste niveau in Duitsland. De concurrentie in de strijd om promotie is groot. ,,HSV, VfB Stuttgart, FC Nürnberg en Hannover 96 staan ver boven alle andere clubs in de Tweede Bundesliga. Zowel wat betreft begroting, tv-gelden, kwaliteit en breedte van de selecties. We doen er alles aan om zo goed mogelijk te presteren. Maar promotie? Ik geloof eerlijk gezegd niet dat dat erin zit.”

De Tweede Bundesliga gaat komende vrijdag (20.30 uur) van start met het duel tussen de gedegradeerde clubs VfB Stuttgart en Hannover 96. St. Pauli speelt op maandag 29 juli pas de uitwedstrijd bij Arminia Bielefeld. Op 16 september wacht voor eigen publiek de stadsderby tegen HSV.