Isabell Werth viert feest in Aken, Kent Farrington beste springruiter

Print
Isabell Werth viert feest in Aken, Kent Farrington beste springruiter

Isabell Werth luisterde haar vijftigste verjaardag op met een overwinning. Afbeelding: EPA

De aandacht in Aken gaat vaak uit naar de springruiters, maar gisteren was het Isabell Werth die haar plek in de spotlights opeiste. De koningin van de dressuur liet nog maar eens waarom ze de beste van de wereld is tijdens de kür.

Nooit eerder scoorden Werth en haar paard Bella Rose samen boven de 90 procent, gisteren in Aken deden ze dat wel. Dat was ook nodig want Werth moest voor haar dertiende titel in Aken over haar landgenote Dorothee Schneider heen die tot een score van 89,66 procent kwam. De winst van Werth was extra feestelijk omdat de amazone ook haar vijftigste verjaardag vierde.

Bij het springen greep Duitsland net naast de winst. De Amerikaan Kent Farrington bleef na een zinderende barrage Daniel Deusser minder dan een halve seconde voor.

Bij het mennen was er wel Nederlands succes. Nederland won daar de landenwedstrijd. Individueel moesten Koos de Ronde en IJsbrand Chardon hun meerdere erkennen in Boyd Excell.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →