Maastrichts café beboet voor overtreden terrasregels bij Rieu-concerten

Print
Maastrichts café beboet voor overtreden terrasregels bij Rieu-concerten

Afbeelding: Getty Images

Maastricht / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Itteren -

Café Falstaff aan het Amorsplein in Maastricht heeft boetes van 1000 en 2000 euro gekregen voor het overtreden van de terrasregels tijdens de Rieu-concerten. Volgens de gemeente is het café „consequent in overtreding”.

Eigenaar Simon Schimmel erkent dat, maar vraagt zich niettemin af waar de gemeente mee bezig is. In het pand van zijn buurman café B.for heeft een brand gewoed en het is nog niet open. „Dat heeft dus ook geen terras, maar mensen komen er wel staan om op het grote scherm naar André Rieu te kijken. Dan willen ze ook een drankje. Ik weet dat wij ze officieel niet mogen bedienen, maar ik vind dat echt te gek voor woorden. Dus wij bedienen deze mensen wel, maar in plastic. We hebben een topsfeer op het Amorsplein en dat willen we graag zo houden.”

Soepeler

Michel Schlösser, teammanager handhaving van de gemeente Maastricht, zegt dat Falstaff „het hele Amorsplein bedient. Je ziet obers met dienbladen vol drankjes af en aan lopen. We zijn tijdens Rieu echt wel wat soepeler, maar dit kan gewoon niet. Als we dit oogluikend toestaan, kunnen we ophouden met het hele terrassenbeleid. We hebben eerst gewaarschuwd en als je dan niet luistert, komen de boetes.”

Volgens Schlösser heeft Falstaff ook te veel tafels en stoelen die buiten de terrasgrenzen staan. Dat bestrijdt Schimmel ten stelligste. „Alleen mijn personeel, dat van tien tot tien werkt dezer dagen in verband met ons speciale Rieu-arrangement, gaat na afloop van de dienst even buiten op een stoeltje zitten, inderdaad net buiten de officiële grenzen van het terras. Nou èn?”

Schimmel is niet van plan de boetes te betalen. Hij gaat bezwaar maken bij de gemeente.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →