Duitse spoorduwer handelde uit moordlust, kende slachtoffer niet

Print
Duitse spoorduwer handelde uit moordlust, kende slachtoffer niet

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet en hadden voorafgaand aan het drama geen contact. © Afbeelding: AD/Wikimedia Commons

De 28-jarige man die zaterdag in het westen van Duitsland een 34-jarige vrouw voor een trein duwde waarna zij overleed, zou gehandeld hebben uit pure moordlust en geslepenheid. Dat verklaarden politie en justitie in Duisburg zondag tegenover Duitse media.

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet en hadden voorafgaand aan het drama geen contact of geschil, zei officier van justitie Alexander Bayer tijdens de gezamenlijke persconferentie. De politie maakte bekend dat de verdachte bij haar bekend is vanwege onder andere gewelddaden, rijden onder invloed en verkeersovertredingen.

De 28-jarige Jackson B. werd zondagmorgen voor de onderzoeksrechter geleid. Dat beval zijn aanhouding. De man kon worden ingerekend doordat getuigen hem vastgrepen in afwachting van de komst van de politie.

Angst

B. leeft gescheiden van zijn vrouw en heeft minstens één kind, meldt de WDR (publieke omroep in de deelstaat Nordrhein-Westfalen).

Buren van B. verklaarden tegenover het Duitse Boulevardblad Bild dat hij en zijn broer angst zaaiden in hun woonplaats Hamminkeln, een stadje zo’n 20 kilometer boven Voerde.

In het station van laatstgenoemd stadje duwde B. zijn nietsvermoedende slachtoffer zaterdagmorgen omstreeks 08.00 uur plotseling van het perron op het moment dat er een trein binnenkwam. Anja N. (34) raakte zwaargewond en bezweek ter plaatse aan haar verwondingen.

Echtgenoot

De vrouw was sinds vorige zomer getrouwd en had een 13-jarige dochter. Haar geschokte echtgenoot schreef zaterdagavond een rouwbericht op Facebook met de tekst: “Mijn vrouw is vandaag vermoord. Ze werd voor een trein geduwd, door een vreemde en zonder reden.’’

Lees ook: Man duwt vrouw voor rijdende trein Duitsland

Vriendinnen en collega’s van Anja legden zondagmiddag om 12 uur bloemen en knuffels op het perron waar zij op wrede wijze uit het leven werd gerukt. De vrouwen plaatsten ook kaarsjes en foto’s ter herdenking van hun vriendin.

Inzamelingsactie

Een van de vriendinnen lanceerde op social media een inzamelingsactie voor Anja’s nabestaanden. “Omdat we de familie op alle mogelijke manieren willen ondersteunen in dit emotioneel moeilijke traject, vragen we u om een financiële bijdrage voor de toekomst van Anja’s echtgenoot en dochter’’, schrijft de initiatiefneemster in haar oproep. ,,Ik denk dat iedereen begaan is met het welzijn van een kind en dat een veilige toekomst wil geven.’’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →