‘Politie start onderzoek naar misbruik gehandicapten in Limburgs tehuis’

Print
‘Politie start onderzoek naar misbruik gehandicapten in Limburgs tehuis’

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik bij zorgstichting Dichterbij in Gennep. Twee groepen gehandicapte kinderen en jongvolwassenen zijn mogelijk maandenlang ernstig mishandeld, verwaarloosd en onzedelijk betast, zo schrijft De Telegraaf.

Ouders van de vermeende slachtoffers hebben melding gedaan van het misbruik. De politie bevestigt in De Telegraaf dat er diverse aangiften zijn gedaan en dat er daarop een onderzoek is ingesteld. Ook de stichting bevestigt het onderzoek aan de krant.

De jongens en meisjes - van wie de meesten niet kunnen praten of zich verstaanbaar maken - zouden slachtoffer zijn geworden van ingehuurd personeel bij de stichting die zorg verleent in Limburg, Brabant en Gelderland.

Kwetsbaar

Het onderzoek richt zich specifiek op een locatie in Gennep waar zeer kwetsbare gehandicapten in de leeftijd van 14 tot 25 jaar werden verzorgd. De locatie, waar vorig jaar het misbruik zou hebben plaatsgevonden, is inmiddels gesloten.

De gezondheidsinspectie is op de hoogte, maar kan geen inhoudelijke mededelingen doen. Dichterbij heeft de kwestie en de resultaten van eigen onderzoek naar de situatie zelf bij de inspectie gemeld. Het eigen onderzoek voldeed aan de richtlijnen, wil de inspectie wel kwijt. Manager Jos Peters van Dichterbij wil niet inhoudelijk reageren.